О ПРОЈЕКТУ :

Пројекат Оштро Перце започео је као Оштро перо у ОШ „Ратко Митровић“ током школске 2010/2011. године. Наредне, 2011/2012. године, прерастао је у међушколско такмичење за ученике од петог до осмог разреда шест београдских школа, и реализаван је у комбинацији традиционалног и електронског учења (http://www.superucenje.org.rs/).

Под именом Оштро Перце окупио је ученике, библиотекаре и наставнике 12 школа из Србије током школске 2012/2013. године (http://andjelkatancic.wix.com/perce).

Пројекат је постигао одличне резултате управо у области подстицања читања, у појединим школама пројектом је обухваћено више од половине ученика од петог до осмог разреда, број прочитаних књига се повећао два пута у односу на претходне године.

Оштро Перце ове године постаје национални пројекат Друштва школских библиотекра Србије. Осмишљен је програм за ученике свих разреда основне школе, као и за средњошколце, и Друштво позива све библиотекаре основних и средњих школа да се укључе у активности пројекта.

Преузето са сајта:

 (http://www.skolskibibliotekari.edu.rs/glavni/ostroperce)

Ове године и наша школа се придружила пројекту. Петнаесторо ученика из  IV-3  се пријавило  за пројекат и прионули су на посао. Координатори пројекта у  нашој школи су  Александра Ивезић и Снежана Драгичевић.