Библиотека града Београда је обележила Светски дан књиге под акцијом „Сви смо у библиотеци“ и изложбом „ИВО АНДРИЋ: НЕОБИЧНА БИБЛИОГРАФСКА ИЗДАЊА.

   На овој изложби, уприличеној вишеструким поводом – Светски дан књиге, 120 година од рођења Иве Андрића,10 година од оснивања Српског библиофилског друшта– први пут ће бити изложени широј јавности непознати примерци књига које је написао Иво Андрић, а које су у власништву чланова Српског библиофилског друштва.

        Реч је о раритетним примерцима на којима су посвете нашег нобеловца, као и о преводима објављеним широм света, па и на нама егзотичним језицима.

Посебно место на овој изложби заузимају књиге „На Дрини ћуприја“ – лични примерак самог Иве Андрића, на којој је он својеручно, оловком, писао предлоге назива за свако од 24 поглавља, као и примерак првог издања књиге „Еx ponto“ из 1918. године, штампаног у само 125 примерака, на коме је посвета Иве Андрића. (преузето са сајта Библиотеке града Београдаhttp://www.bgb.rs/index.php/2-uncategorised/67-bibli-gr-d-b-gr-d-b-l-z-v-sv-s-i-d-n-njig)

Ана Мијушковић и Ана Јанковић из V3 су погледале  изложбу, добиле и по неки аутограм од познатих личности који су тим поводом учлањивали и препоручивали књиге.